Biologisch katoen

Biologisch, hartstikke logisch, toch? Helaas is dit nog lang niet overal het geval. Bij Cotton Suite wel. Wij hechten veel waarde aan duurzaamheid en willen zo min mogelijk schade toebrengen aan mens en milieu. Het katoen dat gebruikt wordt voor onze luxe dekbedovertrekken en hoeslakens is daarom 100% biologisch en voorzien van het GOTS-logo. GOTS staat voor Global Organic Textile Standard. Ook vermijden wij het gebruik van plastic verpakkingen. Op deze manier leveren wij een bijdrage aan een beter milieu.

Global Organic Textile Standard

GOTS – Global Organic Textile Standard

Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationaal erkende norm voor textiel dat is gemaakt van gecertificeerde biologisch geproduceerde grondstoffen. Er wordt gekeken naar de gehele productieketen, van de oogst tot de eindbewerking en verwerking tot het eindproduct. Als tenminste 70% van het eindproduct uit biologisch textiel bestaat is dit te herkennen aan de tekst ‘Made with organic’. Is het voor minstens 95% van biologisch textiel? Dan is het te herkennen aan de tekst ‘Organic’. Het biologische katoen dat Cotton Suite gebruikt voor de dekbedovertrekken en hoeslakens draagt met 100% biologisch katoen dus het predikaat ‘Organic’.

Er gelden strenge regels en richtlijnen met betrekking tot de GOTS-norm. Bedrijven worden jaarlijks gecontroleerd door onafhankelijke controleurs. Je kunt het logo dus niet zomaar voeren op je producten. Textiel dat voldoet aan de GOTS-norm biedt veel voordelen ten opzichte van textiel dat hier niet aan voldoet:

  • Geen gebruik van kunstmest en synthetische gewasbeschermingsmiddelen
  • Minder verbruik van water en energie
  • Minder uitstoot van broeikasgassen
  • Geen gebruik van schadelijke chemicaliën tijdens het verven van de stof
  • Verantwoorde arbeidsomstandigheden en een hygiënische werkomgeving
  • Geen kinderarbeid

Met het kopen van ons beddengoed van biologisch katoen dat het GOTS-keurmerk draagt, maak je dus de beste keuze voor zowel mens, als natuur en milieu. Wij zijn dan ook trots dat het logo top ons biologische katoen prijkt.

×