3 tips om in 2023 (nog) beter te slapen

3 tips om in 2023 (nog) beter te slapen

Iedereen doet het: slapen. We hoeven je daarom ook niet te vertellen dat een goede nachtrust belangrijk is voor je gezondheid. Helaas heeft maar liefst 1 op de 5 Nederlanders slaapproblemen. Wij gunnen iedereen een goede nachtrust, want met een goede nachtrust kom je veel fijner de dag door! Daarom delen we 3 tips met je voor een betere nachtrust.

Of jij nou elke nacht gelijk in slaap valt of moeite hebt met in slaap vallen, al deze tips dragen bij aan een (nog) betere nachtrust. 

Vermijd blauw licht voordat je gaat slapen
Het hormoon melatonine reguleert ons biologische ritme. Wanneer dit hormoon op de juiste manier werkt val je 's avonds heerlijk in slaap en wordt je 's ochtends vanzelf, uitgerust wakker.
 

Digitale schermen zoals een telefoon of tv zorgen ervoor dat de aanmaak van Melatonine geremd wordt en ons lichaam dus denkt dat het dag is terwijl het eigenlijk al avond / nacht is. Zorg er dus voor dat jouw ogen voor het slapen gaan (minimaal 1 uur) niet meer aan blauw licht worden blootgesteld. 

Probeer niet te slapen
Probeer vooral niet te slapen. Te hard proberen te slapen werkt namelijk averechts. Door hard te denken aan slapen blijven je hersenen actief, terwijl deze juist moeten ontspannen. Laat je gedachten los en heb even geduld. Hoe minder gedachtes, hoe sneller jij in slaap valt.
 
Maak van de slaapkamer een rustgevende plek
Als je een rustgevende sfeer in de slaapkamer wilt creëren kun je het beste blauwtinten - zoals Dream Blue - gebruiken. De kleur blauw werkt namelijk rustgevend en geeft de kamer een relaxte sfeer. Daarnaast werken zachte kleuren ook goed om eerder tot rust te komen. 
 
Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt en dat je vannacht (nog) beter slaapt. Uiteraard zijn er nog veel meer goede tips voor een betere nachtrust, maar wat ons betreft zijn deze 3 de meest toegankelijke. 
 

Dus nu snel oogjes dicht en snaveltjes toe. Slaap lekker. 

In same category


Related by tags


    ×